Nyköping firar Förskolans dag!

18 maj 2016

Torsdag 19 maj är det Förskolans dag. Det kommer att uppmärksammas på olika sätt i Nyköping för att synliggöra och fira arbetet i förskolan. 

Den tredje torsdagen i maj firas årligen Förskolans dag, ett initiativ från Lärarförbundet. Runtom i landet fylls dagen av roliga aktiviteter för både barn och vuxna. I Nyköping finns det möjlighet för alla nyfikna att besöka våra förskolebussar och nere på Vallarna kommer flera olika förskolor ha en spännande dag fylld av upptåg. 

Hälsa på hos förskolebussarna

Förskolebussarna finns på Stora torget för att visa upp sig. De finns på plats mellan klockan 12-14 och hälsar att alla är välkomna för att träffa pedagoger och barn och få veta mer om deras arbete. Förskolebussarna är utrustade med pedagogiskt material och ger barnen möjlighet till utforskande och lärande i sin omvärld.

- Vi vill gärna visa upp våra fina förskolebussar, och hoppas att många Nyköpingsbor tar tillfället i akt och kommer för att se hur våra yngsta medborgare lär sig nya saker, säger Matilda Johansson, förskolechef i Malmbryggshagens förskola.

Aktiviteter på Vallarna

På Vallarna kommer flera förskolor att ha aktiviteter kopplade till den historiska miljön, leka lekar och fira högtiden inne på borggården. Det är Utvecklingspedagogerna i Nyköping som har arrangerat dagen med hjälp av Tillitsverket. Barnen kommer bland annat få se en dansuppvisning med elever från högstadieskolan Alpha, prova på att tillverka instrument och äta picknick.

- Vi har en festlig och högtidlig dag på Vallarna att se fram emot - fylld med lek och nya kunskaper, säger Susanne Svedberg, Utbildningschef.

Förskolan har inte bara en viktig roll för barns lärande - det är också den mest uppskattade kommunala verksamheten enligt Svenskt kvalitetsindex 2014. 77 procent av svenskarna är nöjda med förskolan.