Nya Hjortensbergsbadet blir kontantlöst

23 maj 2016

När nya Hjortensbergsbadet invigs i september blir det en kontantlös anläggning. Redan tidigare, när kontanter användes, gjordes 90 procent av alla inköp med kort. Ett värdekort som laddas med pengar kan också användas som betalning.

Som en säkerhetsåtgärd kommer kontanter inte att accepteras som betalning till badhuset, shopen eller caféet. Redan när utomhusbadet öppnar i sommar 29 maj, kommer anläggningen vara kontantlös, men det är precis som tidigare år fri entré till utebadet.

Ett komplement till kortbetalningar, som redan idag utgör 90 procent av alla köp i Medleys anläggningar, kommer att vara de värdekort som kan laddas med pengar i receptionen eller via Medleys hemsida (www.medley.se/hjortensbergsbadet).

– Vi vill givetvis inte stänga ute någon från den nya anläggningen och kommer att erbjuda ett antal alternativ till kortbetalning. Beslutet om en kontantlös anläggning är kopplat till en ökad säkerhet, både för personal och för besökare, förklarar Medleys platschef Torbjörn Kock.

Nyköpings kommun stöder beslutet

Från Nyköpings kommun stöder man Medleys beslut att låta nya Hjortensbergsbadet vara en kontantlös anläggning.

– Medley driver Hjortensbergsbadet på uppdrag från kommunen. Vi stödjer deras beslut om ett kontantlöst badhus eftersom det handlar om både personalens och besökarnas säkerhet. Det kommer finnas flera lösningar med betalkort eller värdekort som kan laddas med pengar, säger Carina Wallin, ordförande i Kultur- och fritidsnämnden i Nyköpings kommun.

Tidigare i år var Filbornabadet i Helsingborg först ut av landets simhallar att inte acceptera kontanter som betalningsmedel efter ett väpnat rån i anläggningen. Medley har tagit del av deras erfarenheter.

– Den största utmaningen är att nå ut med informationen så att alla besökare är förberedda när vi inviger badhuset Hjortensbergsbadet i september, säger Medleys informationschef Hans Albrektsson.

Läs mer i Medleys pressmeddelande

Kontakt för frågor:

Torbjörn Kock
Platschef Medley Hjortensbergsbadet
Tfn 070-996 02 83
E-post: torbjorn.kock@medley.se