Ny VD för Nyköping Vattenkraft AB

16 maj 2016

Den 13 april fattade styrelsen för det kommunala bolaget Nyköping Vattenkraft AB beslut om att utse en ny VD. Den nya VD:n är från och med 13 maj Helené From, som är Tekniska divisionens chef. 

Under den gångna månaden har överlämningar skett mellan avgående VD Lars Wikman och tillträdande Helené From.

– Det är spännande med en ny utmaning, speciellt eftersom jag påbörjade min yrkesbana som elkraftsingenjör på Vattenfall och därefter Banverket samtidigt som det självklart är mycket nytt att sätta sig in i. Överlämningstiden har varit kort men intensiv, säger Helené From.

Driftentreprenör för anläggningarna kommer även fortsättningsvis att vara Abeka, som har en gedigen erfarenhet av drift och underhåll av kraftstationer samt elnät.

Helené From berättar att det viktigaste uppdraget nu är att sjösätta de beslut som tagits på kommunstyrelsen den 2 maj som gäller nytt ägardirektiv samt antagande av att bli kommunens leverantör av miljömärkt el.

– Målet är att befintliga kunder inte kommer att märka någon skillnad utan även fortsättningsvis är nöjda med vår lokalproducerade el från den miljövänliga vattenkraften som håller ett lågt pris, säger Helené From.