Många företagare på Forums näringslivsworkshop

17 augusti 2016

Ett 60-tal näringslivsrepresentanter från Nyköping, Oxelösund och övriga länet deltar i näringslivsworkshopen som inleder Samtalsfestivalen Forum Nyköping. Moderator Navid Modiri ska med deltagarnas hjälp tackla frågan om hur företag och offentlig sektor kan samverka för att underlätta integrationen på arbetsmarknaden. 

Samtalsfestivalen är en mötesplats för samtal om integration och social sammanhållning. På workshopen samlas företag, organisationer och näringslivschefer för att tillsammans fundera kring paradoxen med att det saknas arbetskraft samtidigt som vi har många nyanlända som äger relevanta kunskaper. Hur löser vi den knuten? Hur tar man sig igenom krångliga regelverk, hittar lämpliga mentorer, förmedlar praktikplats och jobb? Finns det exempel att inspireras av?

Övriga deltagare under workshopen är bl.a. Maureen Hoppers från Axfoundation som kommer att presentera projektet "Öppna Dörren" och Agneta Wallin från Academicum som presenterar "Korta Vägen"."

Välkommen att lyssna och medverka under torsdag och fredag den 18-19 aug i Samtalsfestivalen Forum Nyköping. En mötesplats öppen för alla. Här kan du läsa mer om programmet och talarna.

Här hittar du information och filmade sammandrag

Läs referat från talare och paneldiskussioner på Forum Nyköpings webbplats. Via den här länken hittar du också SVT Forums filmade sammandrag från Samtalsfestivalen.