Miljonregn över Gästabudsåret 2017

28 juni 2016

Kultur- och fritidsnämnden har beslutat att stötta Gästabudsåret 2017 med en miljon kronor. Pengarna ska gå till evenemang och aktiviteter som exempelvis föreningar och organisationer vill arrangera under nästa år.

Carina Wallin, ordförande i Kultur- och fritidsnämnden berättar;
- Vi vill med ett särskilt bidrag på en miljon kronor uppmuntra till exempel föreningar och organisationer att komma med idéer på aktiviteter och evenemang att genomföra under Gästabudsåret 2017. Vi kommer därför under 2017 att stödja arbetet med Gästabudsåret med ett särskilt bidrag på en miljon kronor.

2017 är det 700 år sedan Nyköpings Gästabud ägde rum på Nyköpingshus och det har kommunen redan beslutat att fira. Den festen slutade som bekant illa. Jubileumsåret ska därför istället vara välkomnande, generöst och överraskande och sätta avtryck lång tid framöver. Året ska fyllas med både nya och gamla evenemang i nya överraskande former.

- Den här extra "jubileumsmiljonen" är mycket efterlängtad. Pengarna ger oss ännu större möjligheter att tillsammans med Nyköpingsbor skapa ett fantastiskt Gästabudsår. Nu ser jag fram emot att förslag på idéer strömmar in i en ännu stridare ström, säger Ulf Westman som är jubileumsgeneral för Gästabudsåret 2017.

Om du vill få möjlighet att ta del av dessa extra pengar för att genomföra ett evenemang så ska du höra av dig till Jubileumsgeneralen Ulf Westman. Berätta om din idé, vad du drömmer om att genomföra och hur du skulle vilja använda pengarna.

Läs mer på Gästabudsårets webbplats nykopingsguiden.se/gastabudsaret