Kommunstyrelsen 4 april

30 mars 2016

Nyköpings resecentrum och byggande av nya bostäder står på dagordningen när kommunstyrelsen sammanträder måndag 4 april.

1 000 nya bostäder
Nyköpingshem föreslås få kompletterande ägardirektiv om att bygga 1 000 nya lägenheter under närmaste tioårsperiod. Läs mer.

Nyköpings resecentrum
Nyköpings kommun är på väg att komma överens med Trafikverket om hur Nyköpings resecentrumområde ska byggas om och utvecklas. I överenskommelsen regleras ansvar och kostnadsfördelning.

Inköp av el från Nyköpings Vattenkraft AB
Kommunstyrelsen föreslås besluta om en avsiktsförklaring där Nyköpings kommun avser att köpa el från Nyköping Vattenkraft AB. Läs mer.

Nyckelfri hemtjänst
Kommunstyrelsen anvisar 475 000 kronor för montering av nyckelfria lås hos brukare med privata utförare. 250 lås behöver monteras in för att den nyckelfria hemtjänsten ska kunna utföras fullt ut i Nyköping. Nyckelfri hemtjänst omfattar sedan tidigare alla kunder som beviljats trygghetslarm eller har kommunal hemtjänst. Den nyckelfria hemtjänsten innebär stora besparingar eftersom man då slipper kostnader för traditionell nyckelhantering. Den nya tekniken öppnar också förbättrade möjligheter när det gäller tidsredovisning.

Nyköpings gymnasium
Nu får Tekniska divisionen i uppdrag att utföra etapp 2 – 4 i om- och tillbyggnaden av Nyköpings gymnasium på Gripenområdet. Beräknad byggstart för etapp 2 – 3 är juli 2016 med slutbesiktning 2017. Byggstarten för etapp 4 beräknas till december 2017. All ombyggnad beräknas vara klar till sommaren 2018. Lokalerna kommer dock att tas i drift vartefter de blir klara. Hela ombyggnaden beräknas hamna inom ramen på 285 miljoner kronor.

Utveckling av Spelhagsområdet
Tekniska divisionen får i uppdrag att genomföra undersökningar och utredningar samt projektera för en ombyggnad av västra hamnsidan. I detaljplanearbetet och projekteringen ska man främst belysa parkeringen för länsmuseet, parkering för besökare och verksamheter, tillgängligheten till fritidsbåtshamnen och övriga hamnverksamheter som båtramp, sjömack med mera, uteserveringar och cykelvägar.

Hälsosam förskola
Nyköpings kommun har 2014 – 2016 genomfört projektet Hälsosam förskola med syftet att minska exponeringen av miljögifter i barns vardag. Projektet har omfattat information till personalen och bortrensning av cirka 900 kg oönskat material. Man har också inventerat golv och inredning som på sikt behöver bytas ut. Nu föreslås förskolorna få 100 000 kronor i ersättning för det material som rensats bort. Kommunfastigheter får också i uppdrag att redovisa en utbytesplan för äldre golv i förskolefastigheterna.

Underlag och förslag till beslut i kommunstyrelsen hittar du via länken till höger.