Kommunstyrelsen 14 mars

10 mars 2016

Bokslut 2015 stod på dagordningen när kommunstyrelsen i Nyköping sammanträdde måndag 14 mars.

Förslag till bokslut visar på ett överskott på 12,4 miljoner kronor som dock är 20 miljoner sämre än budgeterat. Förslaget går nu vidare för beslut i kommunfullmäktige. Här kan du läsa mer om bokslutet.

Kommunstyrelsen tog också ta ställning till en uppföljning av strategi för integration och social sammanhållning. Här konstaterar man bland annat att andelen godkända betyg i Svenska för invandrare (SFI) och andelen utrikesfödda med godkända betyg i årskurs 9 har uppnåtts.

Kommunen ska ansöka om statliga bidrag för åtgärder för förorenade markområden. Områden som ska undersökas och åtgärdas ligger i Nävekvarn, Slottsvakten (f d gasverk och museum), Ålberga f d såg och Virby vid Bålsjön. Sammanlagt ansöker kommunen om 13,5 miljoner till undersökningar och åtgärder.

Vid mötet sa kommunstyrelsen jag till ta över ett projekt med bidrag från Europeiska Socialfonden (ESF) som handlar om att lyfta fram Sörmländsk mat. Projektet syftar till att stärka företagens konkurrenskraft när det gäller att göra Sörmland till en stark mardestination och ge inspiration till nya kreativa produkter, ökad försäljning och affärssamarbeten kopplat till upplevelser. Från början var det länsstyrelsen i Sörmland som fick pengar till detta som nu tas över av Nyköpings kommun eftersom länsstyrelsen inte längre har möjlighet att vara projektägare.

Underlag och beslut hittar du via länken till höger.