Jernhusen ska sanera delar av pendlarparkeringen

9 december 2016

Jernhusen ska sanera delar av marken på pendlarparkeringen vid Nyköpings Centralstation.

Fastighetsbolaget Jernhusen ska sanera pendlarparkeringen på det gamla bangårdsområdet mellan nuvarande tågstation och Brunnsgatan. Marken, som ägs av Jernhusen och Trafikverket är oljeskadad sedan lång tid tillbaka. Behovet av sanering har funnits länge och ska nu genomföras av Jernhusen.

Ersättningsparkering anläggs av Jernhusen

På platsen för den planerade saneringen finns det idag en parkering där många pendlare och besökare ställer sina bilar. Nu arbetar Jernhusen istället för att anlägga en ersättningsparkering under saneringstiden på sin fastighet längs med Norra Bangårdsgatan där det idag finns igenvuxna kolonilotter. Området är avgränsat med staket eftersom det går en högspänningsledning strax intill vid järnvägen. Området är inte lämplig som lekplats.

Jernhusen har fört en dialog med Nyköpings kommun angående miljöaspekterna av saneringen. Företaget har inte sökt bygglov för ersättningsparkeringen och just nu utreds frågan om bygglov på Bygglovenheten i Nyköpings kommun. Jernhusen och Bygglovenheten kommer också att utreda vilka regler som gäller för platsen.

Informationsträff och samråd för detaljplanen 2017

Hur området ska se ut och fungera i framtiden planeras för fullt på kommunen. I början av 2017 kommer allmänheten att bjudas in till en informationsträff i samband med att förslaget till detaljplan för Nyköpings resecentrum går ut på samråd. Under samrådsperioden får alla som bor, verkar och vistas i Nyköping vara med och tycka till. Projektgruppen inom Nyköpings kommun planerar att arrangera informationsträffen på Culturum på kvällstid. Mer information om vilken dag det blir kommer att finnas i annonser i SN och här på vår webbplats.