Elever i HA14 åker till Danmark för projektarbete

26 januari 2016

Inför den fjärde träffen i Nordplus-projektet ”Enjoy the learning environment” som Handels- och administrationsprogrammet vid Nyköpings gymnasium deltar i är det Danmark står som värd. Temat för träffen är fysisk-och psykosocial arbetsmiljö. Nordplus-projektet är ett samarbete mellan elever och lärare från Sverige, Danmark, Finland, Island och Estland. 

Den 25-29 januari reser lärare Per Borggren med 3 elever från HA14 till samhället Nörre Aaby och besöker skolan Realeskole.

- Under dagarna vi är där ska eleverna jobba i grupper med temat ”fysisk- och psykosocial arbetsmiljö”, berättar Per Borggren. Veckans projektarbete avslutas med presentationer av gruppernas olika filmer som de har jobbat med under tisdag-torsdag.

Eleverna Mariam, Wilma och Isabelle från HA14 som ska följa med på resan ska även hålla en egen presentation på engelska om skola, Nyköping och Sverige och har bland annat förberett sig med att producera egna filmer som finns ute på bloggenhttp://nordplus15.blogspot.se/

- Vi ska bo i värdfamiljer hos elever på skolan, berättar Mariam. Det ska bli kul att få se hur de bor och vi är lite nervösa, vi pratar ju engelska hela tiden i projektet så det känns både nervöst och spännande. Och att få se skolan ska också bli kul, säger Wilma och Isabelle. Det är ju en privatskola så det är nog lite annorlunda mot här i Sverige.

Nordplus-projektet är ett samarbete mellan elever och lärare från Sverige, Danmark, Finland, Island och Estland. Projektet består av fem träffar under läsåret - en träff i respektive land.

I september reste lärare och elever i HA13 till Island och den 9-13 november 2015 var det Nyköpings gymnasium och Handels- och administrationsprogrammet, HA14, som stod värd för träffen med temat ”Learning in a creative way. Seeking stimulating learning environment".  Då fick deltagarna bland annat besöka nya högstadieskolan Alfa, Språkintroduktionen och Estetiska programmet på Nyköpings gymnasium. Veckan bestod även av intressanta föreläsningar om inlärning och kreativt lärande samt elevernas egna grupparbeten och presentationer.

Vecka 10 reser lärare och elever i HA13 till Finland och vecka 17 reser HA14 till Estland för projektets avslutning.