Departement besöker Campus Nyköping för att lära sig mer om vårdutbildningar

24 augusti 2016

Ett 20-tal representanter från Valideringsdelegationen, UHR (Universitet- och Högskolerådet) närings-, utbildnings-, och arbetsmarknadsdepartementet kommer den 30 augusti att besöka Campus Nyköping för att lära sig mer om arbetet och möjligheterna kring vårdutbildningar.

Hög kvalitetsnivå på utbildningarna på Campus Nyköping

Besökarna kommer att få en presentation om Campus Nyköpings olika vårdutbildningar och syftet är bland annat att dela erfarenheter och kunskaper om det gedigna kvalitetsarbete som bedrivits för att säkerställa utbildningarnas höga nivå på Campus Nyköping.

Representanter från föreningen Vård-och omsorgscollege kommer att närvara för att prata om både om det lokala och regionala samarbetet.

En effektiv, snabb och gemensam metod för validering är nyckeln

En viktig del inom vårdutbildningar är att kunna validera om kunskaper och erfarenheter till dagens utbildningskrav. Det är ett arbete som Södermanland och Campus Nyköping har kommit långt med när det kommer till att skapa en gemensam och snabb metod för validering. Hur det arbetet har gått till kommer att presenteras av arbetsgruppen för validering.

På eftermiddagen kommer besökarna att få träffa lärare och studerande på vårdprogrammen.

Kontakt för media

Jonas Viklander, kommunikatör
0155 - 24 78 83