Christer Fuglesang besöker Nyköpings högstadium

9 maj 2016

Astronauten och fysikern Christer Fuglesang besöker Nyköpings högstadium 13 maj för att föreläsa och svara på frågor kring naturvetenskap, rymden och sin karriär.

Det är alla elever i årskurs 8 samt de elever i årskurs 7 som har profilerna Naturvetenskap & teknik samt Vildmark & äventyr som får möjligheten att träffa och ställa frågor till den svenska astronauten. 

- Det känns väldigt spännande att Christer Fuglesang kommer hit och berättar om sina erfarenheter och inspirerar elever i dessa frågor. Besöket blir en integrerad del i det arbetet vi gör kring naturvetenskap. I vår nya byggnad, Alpha, har vi bland annat ett planetarium som vi gärna vill visa upp för Christer, säger Wictoria Kjellberg, lärare på Nyköpings högstadium.

Föreläsningen sker i aulan på Nyköpings gymnasium Tessin i två sittningar: Kl. 09.00-10.15 samt 10.45–12.00.

Skolturné för att öka intresset för naturvetenskap

 Besöket är en del i en skolturné, ett arrangemang av Rymdstyrelsen, som syftar till att öka intresset för naturvetenskapliga ämnen hos både elever och lärare. 

Fakta Christer Fuglesang

Christer Fuglesang, är docent i partikelfysik, och den första svenska rymdfararen. Han är också författare till några barnböcker. Han är Sveriges förste och hittills ende astronaut.

Kontaktperson för media

Victoria Kjellberg, lärare på Nyköpings högstadium.
victoria.kjellberg@nykoping.se
073-412 13 87

 

Toppbild: Michelle Canada, kth.se