Boenden får pris för god dokumentation och innovation

6 december 2016

Det kommunala gruppboendet Stensgården prisas för god dokumentation och det privata äldreboendet Betelhemmet får pris för innovation.

Det är Vård- och omsorgsnämnden som delar ut priserna som är 5 000 kronor och diplom till respektive boende.

Stensgården får priset för god dokumentation. Dokumentationen håller hög kvalitet och fokuserar på brukaren och dennes önskemål.

Betelhemmets pris får de för tre olika innovationer samlat:

  1. Inplastade lappar med magneter som fästs på de boendes kylskåp, så de ska veta när läkaren kommer, när det är tandläkarbesök med mera.
  2. En krysstavla på personalkontoret som visar vad som ska göras med varje boende och där man markerar vad som gjorts. Det säkrar att allt blir gjort och att inget görs dubbelt.
  3. En miniwhiteboard har satts upp på varje rum. Här skriver personalen vad som ska hända under veckan. Det blir en service till både boende och anhöriga.

Prisutdelningen sker vid Vård- och omsorgsnämndens möte i februari.

Information om priserna

Vård- och omsorgsnämnden kommer från 2017 årligen dela ut ett pris för bästa dokumentation och ett pris för innovation inom äldreomsorgen och omsorgen om funktionshindrade.

  • Med dokumentation menas det som ska finnas för varje brukare i form av genomförandeplan, social dokumentation och eventuell hälso- och sjukvårdsdokumentation.
  • Med innovation menas ett nytänkande eller en teknisk lösning som utvecklar verksamheten och samtidigt möter den demografiska utmaningen.

Pristagarna kan finnas antingen inom kommunens Division Social Omsorg eller hos någon privat utförare.

Kandidaterna till dokumentationspriset utses av kommunens nämndansvariga tjänstemän utifrån dokumentationen utförarna gjort i verksamhetssystemet Procapita. När det gäller priset för innovation är det chefer och medarbetare inom verksamheterna som föreslår kandidater till de nämndansvariga tjänstemännen. Därefter är det Vård- och omsorgsnämndens presidium som utser de slutliga pristagarna.

Kontakt för frågor:

Veronica Andersson
Ordförande i Vård- och omsorgsnämnden
Nyköpings kommun
Tfn 0155-24 83 38