Bjud in de som du vill ska flytta hit!

15 april 2016

Från i måndags 11 april till söndag 24 april visas Bo i Nyköping-kampanjen i T-banan. Vi passar samtidigt på att bjuda in flyttsugna till en rundtur i Nyköping 21 maj. Känner du någon som du vill ska flytta till Nyköping? Bjud in dem med ett vykort!

Skicka ett vykort och bjud in till rundturen 21 maj

Nyköpings kommun bjuder på rundtur för personer som är nyfikna på Nyköping eller vill flytta hit. Deltagarna på rundturen åker buss genom bostadsområden, får uppleva Nyköping från havet och guidas genom staden. Alla aktiviteter är kostnadsfria. Bor du i Nyköping och vill att vänner eller familj ska flytta hit? Skicka ett vykort med inbjudan till rundturen.

Varje höst och vår annonseras Bo i Nyköping-kampanjen i Stockholms tunnelbana för att locka inflyttare. Du kan också se några av bilderna längs E4:an och på Skavsta.

Årets bilder är tagna i Nävekvarn

Fotografen bakom kameran i årets kampanj heter Björn Terring. Björn är svag för skärgård och hittade lätt sina favoritställen: Kovik, Skeppsvik och ön Skäret i Nävekvarn. Där fotograferade han en Nyköpingsfamilj med vänner.

På bilderna ser du Cecilia med maken Stefan, deras barn Casper och Molly, Cecilias syster Sanna, barnens kompis Hedda och hunden Balloo.

– Vi hade väldigt roligt under fotograferingen, det blev en upplevelse inte minst för barnen. Utåt ser vi kanske ut som en mångkulturell familj men är i själva verket två svenskar som gift oss och fått barn. Men om vi med dessa bilder kan bidra till att visa att Nyköping välkomnar alla, så gör vi gärna det, fortsätter hon.

Mätning görs efter varje kampanj

Varje gång kampanjen visas i tunnelbanan ses den av cirka 340 000 personer.
– Vi mäter effekten efter varje gång i tunnelbanan och kännedomen om Nyköping har ökat markant under de år som kampanjen pågått. Varje år väljer runt 3 000 personer att flytta hit. Innan kampanjen började 2003 var det cirka 1 000 personer färre. Många säger att de fick upp ögonen för Nyköping just genom bilderna i tunnelbanan, säger kommunikationschef Palaemona Mörner.

Det kom ett brev till kommunen...

Vi fick ett mail från en person som besökt Nyköping nyligen och var glad över besöket. Hon heter Ann-Kristine, är från Kilafors och skriver ett långt mail fyllt med beröm kring alla hon träffat i Nyköping. Hon skriver bland annat:
"Vilken trevlig stad och vilka människor! Vart man än vände sig fanns folk som hälsade välkommen och ville berätta om staden, när de fick höra att jag aldrig varit där förut. Riktiga Ambassadörer för Nyköping."

Läs mer om Bo i Nyköping-kampanjen.