Biblioteket i Stigtomta stänger tillfälligt

22 juni 2016

Stigtomta biblioteket stängs tillfälligt och ersätts istället med bokbuss. Biblioteksfilialen öppnar igen när nya skolan i Stigtomta står klar.

Stigtomta bibliotek stängs

Stigtomta skola måste stänga en av byggnaderna på grund av mögelskador och behöver bland annat bibliotekets lokaler för att ordna nya klassrum till hösten. Stadsbiblioteket måste därför utrymma filialen på skolan i sommar. Nu pågår omflyttning av böcker, bland annat till skolor. Mycket av barnböckerna blir kvar på Stigtomta skola, bland annat vid matsalen.

Hjälp oss att tömma biblioteket

Stigtomtaborna är välkomna att ta hand om böcker som inte behövs i verksamheten. Tisdagen den 28 juni kl 15-18 har vi öppet speciellt för det. Vi tar inget betalt och ber alla ta med egen kasse.

Bokbussen kommer i höst

Stadsbibliotekets bokbuss kommer att stå för service till allmänheten med början i augusti. Tider och plats kommer att annonseras. Detta är en tillfällig lösning tills nya skolan står klar.

Nytt bibliotek i nya skolan

den nya skolan kommer det att finnas ett bibliotek för både allmänheten och skolan, precis som det funnits under lång tid. Med en hög grad av självbetjäning hoppas vi kunna erbjuda en större tillgänglighet än idag.