Badhuset öppnar i början av hösten 2016

15 februari 2016

Nya badhuset Hjortensbergsbadet beräknas öppna i början av hösten. Utomhusbadet öppnar i slutet av maj och är öppet som vanligt under sommaren.

Bygget av nya Hjortensbergsbadet går framåt enligt plan. Under senvåren kommer badhuset att vara färdigbyggt. Därefter kommer Kommunfastigheter som förvaltar badet och Medley som driver verksamheten att provköra anläggningen. Personalen kommer att få utbildning i hur den ska skötas. Möbler och inventarier ska komma på plats.

Badhuset beräknas öppna för allmänheten i början av hösten.

- Bygget av nya badhuset pågår för fullt. Just nu sätts det plattor, muras kring rutschkanan, hissar installeras med mera. Det är viktigt att vi provar anläggningen noga innan öppnandet som beräknas ske i början av hösten, säger Helené From, chef Tekniska divisionen i Nyköpings kommun.
I slutet av maj öppnar utomhusbadet och håller öppet hela sommaren.

Öppet hus på bygget i vår

Under våren kommer allmänheten att bjudas in till byggplatsen för att se nya badhuset ta form. Inbjudan till öppet hus kommer som annons i Södermanlands Nyheter, här på nykoping.se och på Facebooksidan Nyköpings kommun.

Ny äventyrsdel och stor vattenrutschbana

På nya badhuset kommer besökaren att kunna uppleva en äventyrsdel med en större vattenrutschbana som går utanpå huset, en stor relaxavdelning med ångbastu, bastu, bubbelpool, kallpool och vilstolar. Det blir också bättre badmöjligheter för bebisar och små barn. Det kommer även att finnas en 25-metersbassäng, simskolebassäng och varmbassäng.

Kontakt för frågor:

Tekniska divisionen
Nyköpings kommun
0155-24 88 00

Läs mer om ombyggnationen här.