550 bostäder planeras i Oppeby

17 februari 2016

Förslaget till detaljplan möjliggör för ca 550 nya bostäder i Oppeby samt för viss handel, verksamheter och kontor. Detta gör på sikt ca 1100 nya invånare i Oppeby.

Planområdet är beläget i stadsdelen Oppeby norr om Katrineholmsvägen, väster om Eskilstunavägen.

Lägenheter, radhus och kontor samt verksamheter 

Detaljplaneförslaget innebär bostadsbebyggelse, blandat med viss handel/verksamheter, kontor och möjlighet till förskola inom området. Förslaget till ny detaljplan möjliggör för ca 550 nya lägenheter fördelade i flerbostadshus och radhus.

Fastighetsägaren, Kilenkrysset AB, vill satsa på bostäder och ser Oppeby som ett spännade område i Nyköping med en ljus framtid.

Planförslaget ligger i linje med kommunens framtidens planer för Oppeby och stämmer överens med den fördjupade översiktsplanen.

Informationsmöte 10 mars kl 18.00

Torsdag 10 mars, klockan 18.00 arrangeras ett informationsmöte på Schneider electric, Eskilstunavägen 7A i Oppeby. Då presenteras förslaget och det informeras också om planprocessen och hur man kan vara med och tycka till. Boende i närheten kommer att bjudas in via lapp i brevlådan och annonsering sker också i SN inför mötet. Alla som är intresserade är välkomna att delta!

Samrådstiden pågår  mellan den 24 februari och 24 mars 2016. 

Läs mer förslaget och hur du kan lämna synpunkter. 

Illustration från samrådsförslaget

Illustration tillhörande samrådsförslaget.