Ytterligare yrkeshögskoleutbildning till Campus Nyköping

21 januari 2015

Onsdag 21 januari gav Myndigheten för yrkeshögskolans (MYH) besked om att Campus Nyköping får utbildningen Köksmästare inom yrkeshögskolan.

Det innebär att Campus Nyköping som nu driver nio utbildningar som enda utbildningssanordnare i Sörmland får tillstånd att starta ytterligare en utbildning. Detta trots att färre utbildningar beviljats jämfört med förra året. Med köksmästarutbildningen stärker Nyköping sin plats som Sörmlands mathuvudstad.

God utbildningskvalitet och fortsatt ökad efterfrågan på yrkesutbildad arbetskraft i regionen ligger bakom beslutet. Inom yrkeshögskoleutbildningen på Campus Nyköping finns nu 620 studieplatser.

- Vi ser med tillförsikt på framtiden, säger Lasse Sahlin, chef för högre utbildning och kommunikation inom Campus Nyköping. Tillväxten och efterfrågan på kvalificerad arbetskraft i regionen är stark och Campus Nyköping är ett viktigt nav för kompetensförsörjning. Eftersom våra utbildningar både planeras och drivs i nära samarbete med arbetslivet kan vi vara säkra på att vi förser marknaden med rätt kompetens. Det innebär att nyköpingsborna får tillgång till bra utbildningar som leder till jobb på hemmplan.

Ingen utbildningsform leder så direkt ut på arbetsmarknaden som yrkeshögskolan. Nio av tio får jobb inom ett år efter avslutad utbildning.

Följande YH-utbildningar erbjuds på Campus Nyköping:  
Köksmästare (ny)
Medicinsk sekreterare
Musik- och eventarrangör
Behandlingspedagog
Stödpedagog
Elkrafttekniker
Projektledare Elteknik
Elkonstruktör
VVS-konstruktör

Alla heltidsutbildningar hålls i eller nära Nyköping. Några av dem finns dessutom tillgängliga på flera orter genom Campus Nyköpings samarbetspartners. Halvtidsutbildningarna sker på distans och är därmed tillgängliga i hela Sverige.

Läs mer om den nya köksmästarutbildningen på
www.campusnykoping.se/yrkeshogskolan/kommande-utbildningar/koksmastare/

Under onsdagen fick också Flygteknik Technical Training på Skavsta klartecken att fortsätta sina yrkeshögskoleutbildningar inom Flygteknik och El- och avionikteknik.