Vinnarna av kommunens stipendier och priser

5 mars 2015

Kulturstipendiet, uppmuntringsstipendier och priser för årets idrottsprestation och eldsjälar inom föreningslivet delades ut på Culturum lördagen 28 februari. Här är årets pristagare och stipendiater.

Årets idrottsprestation

Alva Johansen, kanot, vann klassen Årets idrottsprestation individuell

OK Hällen dam, orientering, vann klassen Årets idrottsprestation lag

Eldsjäl i föreningslivet

Per Bromée får utmärkelsen för sitt bidrag i grundandet av Nyköpings Fäktklubb samt bevarandet och utvecklandet av föreningen under mer än 40 års tid. Per har uppnått en aktningsvärd ålder men forsätter oförtrutet att bidra till NFK:s verksamhet vilket är kännetecknet för en Eldsjäl.

Ann Axelsson får utmärkelsen för sitt stora engagemang för Sättersta, som har kanaliserats genom engagemanget i Hembygdsföreningen. Ann är en universalbegåvning som har rotat sig som hjärtat i Sättersta Hembygdsförening.

Kultur- och fritidsnämndens förste vice ordförande Conny Jakobsson, Eldsjälsstipendiat Per Bromée, SN:s Kecke Lund och Eldsjälsstipendiat Ann Axelsson. Foto: Jens Alvin, SN.

Kulturstipendium

Årets kulturstipendium gick till NK-villans vänner med särskilt omnämnande av Östen Nilsson och Torbjörn Andersson. De får stipendiet för den stora kulturgärning som NK-villan gjort och fortsätter göra in Nyköping och för det arbete som motorerna Torbjörn och Östen lagt ned i arbetet med att bevara en viktig del av Nyköpings historia.

Uppmuntringsstipendium

Nellie Sundblad får utmärkelsen för sitt brinnande intresse för dans. Nellie har dansat sedan hon var 4 år och forsätter med oförminskad energi. Utöver dansen ska hennes intresse och engagemang för mänskliga rättigheter särskilt lyftas fram.

Oscar Stolpe Bello får utmärkelsen för att han älskat musik under hela sitt liv. Med en meritförteckning som sträcker sig från dragsspelsstämmor i Buskhyttan till Stora Scenen på Nyköpings festdagar och ett outsinligt intresse för musiken.

Bild på årets uppmuntringsstipendiater

Oscar Stolpe Bello och Nellie Sundblad tar emot årets uppmuntringsstipendium av Kultur- och fritidsnämndens andra vice ordförande Eva Sjöström. Foto: Jens Alvin, SN.

Gert Fredrikssons stipendium

Kanotisterna Gustav Axelsson och Alva Johansen tilldelades Gert Fredrikssons stipendium.

Gustav Axelsson och Alva Johansen tilldelades Gert Fredrikssons stipendium.

Alva Johansen och Gustav Axelsson tilldelades Gert Fredrikssons stipendium av Kommunstyrelsens ordförande Urban Granström. Foto: Jens Alvin, SN.

Mer information om vinnarna finns hos SN.