Västra skolan har chans att bli årets vattenhjältar

18 mars 2015

Just nu pågår en nationell kretsloppstävling för årskurserna 4 till 9 där klass 4 på Västra Skolan i Nyköping har chans att vinna.

Västra skolans bidrag i kretsloppstävlingen.

Klassen har lämnat in ett godkänt bidrag som är uppbyggd som en 3d modell över vattnets kretslopp. Satsningen görs av Mitt Vatten, Sveriges kommuner för rent vatten, vars uppgift är att sprida kunskap om hur vi tillsammans tar hand om vårt vatten på bästa sätt.

Klass 4 från Västra skolan antog utmaningen. Klassen har arbetat med vatten och kretslopp sedan i höstas och den här tävlingen blev ett perfekt tillfälle att repetera och fördjupa sig ytterligare.

- Ett viktigt tema för det här projektet har varit att eleverna lär sig att vi måste vara rädda om våra vatten och inte släppa ut saker i avloppen som inte hör hemma där. Vi har pratat om att vi i Sverige är priviligierade och att vi måste bli mer sparsamma med vårt vatten, säger Lillianne Koinberg, lärare klass 4, Västra skolan i Nyköping. 

- Det är imponerande att se hur klasserna på ett kreativt sätt har tolkat vattnets kretslopp. Förhoppningen är att utbildningsmaterialet och Kretsloppstävlingen ska komplettera lärarnas undervisning och stärka elevernas motivation till att lära om vattnets kretslopp, som vi alla är beroende av och måste värna om, säger Kristina Melander, projektledare Mitt Vatten.

www.mittvatten.se kan du läsa mer om tävlingen, lära dig mer om vårt vatten och hur vi tillsammans kan ta hand om det. Tävlingens sista dag är 17 mars 2015 och den 19 mars kommer vinnarna att presenteras.