Väggen framför Övermålning rivs

16 mars 2015

Elevrådet och skolledningen har gemensamt beslutat att väggen framför Carolina Falkholts graffitimålning Övermålning på Nyköpings högstadium ska rivas.

Elin Gustafsson från elevrådet och rektor Harke Steenbergen framför den avtäckta graffitimålningen.

Enkäter har genomförts bland elever och personal som inte haft några avgörande invändningar mot att graffitimålningen visas.

430 av totalt 634 elever har svarat på enkäten. Efter analys av svaren kvarstår fem elever som har betänkligheter mot målningen och som elevhälsan kommer att prata med särskilt.

Eleverna har också haft tid och möjlighet att diskutera enkäten med sina föräldrar innan de lämnade in svaren. 

- Vi anser att det inte kommit några svar på enkäten som tyder på att personer inte kan vistas i skolan om konstverket är framme, berättar rektor Harke Steenbergen. Jag har därför tillsammans med elevrådet bestämt mig för att konstverket Övermålning ska avtäckas.

Ett tiotal personer från elevrådet och skolans personal var på plats på det pedagogiska caféet om skolans konst.

Måndag 16 mars tas väggen framför målningen bort samtidigt som elever och föräldrar har bjudits in till ett Pedagogiskt café om konsten på skolan där också konstnären Carolina Falkholt medverkar via internetlänk.

Konstnären Carolina Falkholt berättade via internetlänk för eleverna om tankarna bakom hennes omdiskuterade Övermålning.

Frågor om avtäckningen av Övermålning kontakta
Rektor Harke Steenbergen, tfn 0155 – 45 71 11