Tystberga får återvinningscentral

8 maj 2015

På måndag den 11 maj öppnar en ny återvinningscentral i Tystberga. Där kan besökarna lämna grovavfall och farligt avfall till återvinning.

Ambitionen var att öppna i Tystberga redan i februari förra året, samtidigt som vi öppnade återvinningscentraler i Jönåker, Nävekvarn och Stigtomta. Men vi har haft svårigheter att hitta en lämplig placering på orten, säger Tony Steen på Renhållningen i Nyköpings kommun.

I väntan på en permanent lösning har Tystbergaborna haft tillgång till en mobil återvinningscentral var fjortonde dag.  Den har stått uppställd på samma plats som nu är vald – ytan mellan järnvägen och Coop Nära på Stationsvägen.

– Det är bra att även återvinningsstationen för förpackningar och tidningar ligger i närheten. Besökarna har ofta med sig både grovavfall och förpackningsmaterial, och då är det bra att lätt kunna hänvisa till rätt ställe, säger Tony Steen.

Målet är att mer avfall ska återvinnas 

För bara ett par år sedan var Tystbergaborna hänvisade till en obemannad mottagning i containrar, där allt slags grovavfall lämnades blandat och var svårsorterat i efterhand. Målet med den återvinningscentral som nu öppnar är att avfallet enkelt ska kunna sorteras rätt redan från början och på så sätt öka mängden material som kan återvinnas.

Återvinningscentralen kommer att vara öppen på måndagar jämna veckor klockan 14-19 och är då alltid bemannad.