Tessins förskola vinnare i Arla Guldko

28 april 2015

Tessins förskola utsågs till Bästa matglädjeförskola vid den stora finalen av Arla Guldko den 27 april på Grand Hôtel i Stockholm.

Finalister för tredje året i rad

Redan i januari var det klart att Tessins förskola var finalister i Arla Guldko i kategorin Bästa matglädjeförskola.

- Maten och köket har en naturlig och självklar plats i all vår verksamhet, vilket är utvecklande för barn och pedagoger, sa Catharina Hjertzell, förskolechef Tessins förskola när de var klara för final.

Stor vinnargala på Grand Hotel i Stockholm

Under måndagkvällen stod det klart att Tessins förskola var vinnare

Juryns motivering:

”Med tydliga och gemensamma mål styrs hela verksamheten med måltiden i centrum. Respekt och äkta kärlek till både människor och mat sprider matglädjen in i varje vrå.”
Juryarbetet för Bästa Matglädjeförskola började redan under hösten förra året. Man har bedömt helhet, långsiktighet, kvalitet och engagemang hos de tävlande.

- Det här har vi verkligen gjort tillsammans. Duktiga Lillemor i köket tillsammans med förskolechef, alla pedagoger och såklart barnen! Vi är så glada och stolta. Nu ska vi fira tillsammans med barnen under morgondagen, säger Kajsa Schenström pedagog på Tessins förskola.

Om Arla Guldko
Arla Guldko, ofta kallad ”matbranschens Oscar”, är en landsomfattande tävling som lyfter fram och belönar dem som satsar extra mycket på att sprida matglädje inom butik, restaurang och storkök. Tävlingens fem kategorier är Bästa Miljöarbete, Bästa Matglädjeskola, Bästa Snabbmål, Bästa Matglädjeförskola samt Bästa Matglädjebutik. Vinnarna i respektive tävlingskategori får statyetten Arla Guldko, utbildningsstipendium på 25 000 kr samt diplom. Övriga tävlanden som deltar i finalen får diplom och utbildningsbidrag på 5 000 kr. Mer finns att läsa på www.arla.se/guldko