Tessins förskola till final i Arla Guldko

27 januari 2015

Nu är finalisterna utsedda i två av de fem tävlingskategorierna i Arla Guldko 2015. Tessins förskola i Nyköping har gått till final i kategorin Bästa Matglädjeförskola. Alla vinnare i Arla Guldko 2015 utses vid den stora finalen den 27 april på Grand Hôtel i Stockholm.

- Tessins förskola och de två andra finalisterna i kategorin Bästa Matglädjeförskola håller en väldigt hög kvalitet och uppfyller mycket väl de kriterier för matglädje som vi i juryn bedömer. De har alla en tydlig röd tråd i pedagogiken, köket och maten. Att gå vidare till final i Arla Guldko betyder att man är ett av Sveriges bästa förskolekök, säger Carina Thorstorp, kategoriansvarig för Arla Guldko Bästa Matglädjeförskola.

Varje tävlingskategori i Arla Guldko har en särskilt sammansatt jury med en bredd av olika kompetenser. Dessa är erfarna personer från branschen och Arla, och varje jurygrupp toppas med en av Sveriges bästa stjärnkockar. Jurygrupperna arbetar utifrån givna tävlingskriterier och arbetet pågår under fler veckor.

- Vi är väldigt glada över att vara finalister i Arla Guldko, det är ett kvitto på en hög kvalitet i vårt arbete. Maten och köket har en naturlig och självklar plats i all vår verksamhet, vilket är utvecklande för barn och pedagoger, säger Catharina Hjertzell, förskolechef Tessins förskola.

Om Arla Guldko
Arla Guldko, ofta kallad ”matbranschens Oscar”, är en landsomfattande tävling som lyfter fram och belönar dem som satsar extra mycket på att sprida matglädje inom butik, restaurang och storkök. Tävlingens fem kategorier är Bästa Miljöarbete, Bästa Matglädjeskola, Bästa Snabbmål, Bästa Matglädjeförskola samt Bästa Matglädjebutik. Vinnarna i respektive tävlingskategori får statyetten Arla Guldko, utbildningsstipendium på 25 000 kr samt diplom. Övriga tävlanden som deltar i finalen får diplom och utbildningsbidrag på 5 000 kr. Den stora finalen sker den 27 april 2015 i Stockholm. Mer finns att läsa på www.arla.se/guldko.