Stöd till boende efter explosionen i Brandkärr

2 mars 2015

Här hittar du kontaktuppgifter och mer information med anledning av den kraftiga explosionen i Nyköping på måndagen. 

Uppdatering tisdag 3 mars kl 17.11:

Nyköpingshem har direktkontakt med de boende i den drabbade fastigheten och har ordnat med temporärt boende även natten till onsdagen.

 

Uppdatering tisdag 3 mars kl 9.20

Nyköpingshem och Nyköpings kommun arbetade på måndag kväll bland annat med att ta fram sängplatser till de boende som inte kunde sova i sina egna lägenheter.

Flera delar av kommunens krisorganisation aktiverades på måndagen och information gick ut till både personal på Campus Nyköping och på skolor och förskolor i kommunen. 

- Det här är en speciell händelse som berör många, inte minst alla barn som bor i närområdet. Därför är det viktigt att vår personal i de kommunala verksamheterna är beredda på frågor och funderingar som kan komma upp efter det som har inträffat, säger kommunens tjänsteman i beredskap, Tomas Ydrenius. 

 

Kontaktuppgifter till  personal på Nyköpingshem finns också här

 

Uppdatering måndag 2 mars kl. 18.40:

Polisens bombgrupp är nu på plats. Polisen har även bekräftat att den andra personen som var inblandad i olyckan har avlidit. 

 

Uppdatering måndag 2 mars kl. 17.20:

Alla 18 lägenheter i trapphuset på Brandkärrsvägen 68 A är nu utrymda och räddningstjänsten lämnar platsen. Olycksplatsen är avspärrad och händelsen hanteras fortsättningsvis av polisen. En person är bekräftad död och en är skadad.

Kommunens POSOM-grupp finns tillsammans med personal från Nyköpingshem på plats i Mariebergsgården för att ta emot evakuerade boende.

 

Uppdatering måndag 2 mars kl. 16.50:

Kommunens POSOM-grupp (Psykiskt och Socialt OMhändertagande) är aktiverad och de boende i den aktuella trappuppgången kommer att evakueras till äldreboendet Mariebergsgården.

 

Uppdatering måndag 2 mars kl. 16.20:

Räddningstjänsten arbetade vid 16-tiden i trapphuset med att bland annat säkra grannlägenheterna i samarbete med polisen. Det är ännu oklart vad som har orsakat detonationen.