"Sommarbussen" rullar på stadens gator i januari

23 oktober 2015

"Sommarbussen" vann höstens bussdesigntävling! Bakom bidraget står klass 4 b på Västra skolan. I början av nästa år kan du åka med vinnarbussen i centrala Nyköping.

"Sommarbussen" vann med god marginal i en annars jämn tävling. Klassen gratulerades med tårta strax innan höstlovet men det riktigt stora priset delas ut först i början av 2016. Då kommer en buss som kör i stadstrafiken i Nyköping se ut precis som barnen har ritat. 

Sommarbussen är årets vinnare i bussdesigntävlingen. Klass 4 b på Västra skolan får äran att se sin buss på stan i början av 2016.

Barn och ungdomar uppmuntras att åka buss

Bussdesigntävlingen är ett sätt att få barn och ungdomar att gärna välja bussen samt att få sin röst hörd och synas i det offentliga rummet. Tävlingen arrangerades av Nyköpings kommun i samarbete med Sörmlands kollektivtrafikmyndighet och Nobina. Tävlingen var en del av Europeiska Trafikantveckan som i år hade temat: välj, ändra, kombinera". 

Eleverna i flera av Nyköpings grundskolor (åk 4-6) ritade, 10 bidrag gick till final och 600 röstade via webben och i Stadshusfoajén.

Nästan 600 röstade

Under hösten fanns 10 bidrag att rösta på antingen via webben eller i Stadhusfoajén, där modellerna är utställda några veckor till. Du hittar dem också här.

Ambitionen är att tävlingen ska arrangeras även nästa år. Lärare: håll utkik efter anmälningsinformation till våren!