Skolchefen lämnar sitt uppdrag

28 april 2015

Krister Pettersson lämnar idag sitt uppdrag som divisionschef för Barn utbildning och kultur. Julia Zetterstrand går in tillfälligt som tillförordnad divisionschef. Rekrytering med mål att tillsätta en ny divisionschef startar snarast.

Krister Pettersson har arbetat många år i Nyköpings kommun. Han har varit med om att utveckla verksamheten och samtidigt administrerat en svår omställning av skolverksamheterna till de stora volymändringar som skett de senaste åren. Krister Pettersson har i flera delar av detta svåra arbete bidragit på ett bra sätt.

Krister Pettersson lämnar sitt uppdrag eftersom rollen som divisionschef nu kräver ett annat ledarskap. Division Barn utbildning och kultur står inför att lösa det mycket svåra uppdraget att föra verksamheterna till bra resultat och samtidigt justera kostnadsnivån till att rymmas inom budgeten. Nyköpings kommun inleder nu rekryteringen av en divisionschef med förmåga att samla hela divisionen kring detta uppdrag.

Nyköpings kommun och Krister Pettersson för diskussioner om andra uppdrag som han kan utföra inom ramen för sitt anställningsavtal.