Ny skejtpark i Nyköping

12 maj 2015

I sommar kommer Nyköping att få en nya betongskejtpark vid Träffen i centrala Nyköping. Dessutom ska området vid graffitiväggen i hamnen byggas ut för streetskejt.

Skejtparken kommer att bli cirka 300 kvadratmeter stor och helt i betong. Den kommer bland annat att innehålla elementen speedbumps, curbes, quarter pipes och manualpad för streetåkning. Läs mer om skejtparken.

Initiativet till den nya skejtparken kommer från Nyköpings ungdomsfullmäktige (NU).

– Efterfrågan på skejtvänliga platser har varit stor i Nyköping under många år och NU har frekvent arbetat för att möjligheterna ska bli fler. Det är viktigt för oss att även satsa på smalare idrotter som skejt, som blir mer och mer populärt, säger Sofia Jansson, samordnare för NU.

Företaget Nord skate och entreprenad AB ska bygga parken. Målet är att parken ska vara färdig i mitten av juli 2015.

Utbyggnad av skejtområde i hamnen

Kommunstyrelsen har beslutat om utbyggnad av området i Kungshagen. Området vid Nyköpings graffitivägg i hamnen ska byggas till med en större asfalterad yta och betongskejtelement. Dessutom ska ett trädäck byggas både för åkning och att hänga vid.

- Vi ser området som ett utvecklingsområde för urbana aktiviteter. Nu finns det ju möjlighet att spela basket och volleyboll, måla graffiti och skejta på platsen. I och med den nya skejtparken och utbyggnaden av skejtspoten kommer möjligheterna bli ännu bättre, säger Cecilia Behm som är Stadsträdgårdsmästare i Nyköpings kommun.