Fortsatt blåsigt - risk för strömavbrott

4 december 2015

Uppdaterad söndag 6 december: Det fortsätter att blåsa hårt, risken för strömavbrott ökar. Tätorter i Nyköpings kommun kan bli utan vatten.

Ökad blåst under söndagen - flera hushåll fortfarande strömlösa

Var extra uppmärksam om du vistas utomhus. Stormen i fredag fick många träd att falla eller lossa från underlaget och det finns därför en ökad risk för fallande grenar och träd. 

Flera hushåll i vår region är fortfarande strömlösa. På Vattenfall.se kan du hitta information om pågående strömavbrott. 

Tappa upp vatten i förebyggande syfte

I förebyggande syfte uppmanas invånare i kommunens tätorter på landsbygden att tappa upp vatten, ifall det blir strömavbrott. 

När strömmen inte fungerar kan inte heller vattenverken på de mindre orterna leverera vatten till invånarna. Tappa gärna därför upp vatten så att det finns tillgängligt.

Under fredagens uppmanades invånare att stanna hemma

Sörmlandskustens räddningstjänst uppmanade alla under fredagen som inte behövde ge sig ut att stanna hemma. Vid hård blåst och storm är det bra att surra  fast lösa delar utomhus (som trädgårdsmöbler och annat).

Många träd föll under fredagen ner över vägar och ett antal bilolyckor inträffade i regionen. 

Tips på hur du kan förbereda dig

dinsäkerhet.se finns tips på hur du kan förbereda dig inför en storm eller annan händelse som gör att samhällsservicen inte fungerar som vanligt. Där finns också tips på hur du kan agera under till exempel en storm. 

krisinformation.se finns uppdaterad information om läget i Sverige.