Renovering av vattenledning på Ejdervägen

6 mars 2015

Nyköpings kommun börjar nu renovera vattenledningen längs Ejdervägen i Nyköping. Syftet är att minska risken för vattenläckor och hålla fortsatt hög kvalitet på dricksvattnet.

Måndag den 16 mars påbörjas grävarbetet och renoveringen av vattenledningen, men redan veckan innan kommer entreprenören Scandinavia VA-Teknik att etablera sig vid Ejdervägen. Arbetet beräknas vara klart under sommaren 2015.

– Ledningarna i området är gamla och har haft många läckor. Vi behöver därför förnya ledningarna för att minska risken för nya vattenläckor samtidigt som kvalitén på vattnet kan hållas fortsatt hög, säger Per Lundgren, driftchef på Nyköping Vatten.

Ledningarna förnyas genom relining som är en effektiv metod när det gäller kostnader och snabbhet. Relining innebär att de befintliga rören förnyas från insidan. De rensas och förses med ett nytt plaströr som dras igenom det befintliga gjutjärnsröret.

Viss risk för missfärgat vatten
Under arbetet finns det viss risk för missfärgat vatten i området. Framkomligheten på Ejdervägen kommer att bli begränsad, men det går att ta sig fram till alla bostäder. Berörda boende har fått information i brevlådan.

Vi ber om överseende för eventuella störningar.