Nyköpings kommun träffar investerare på fastighetsmässan i Cannes

6 mars 2015

Tillsammans med 19 kommuner inom Stockholm Business Alliance (SBA) är Nyköpings kommun på plats på årets investerarmässa MIPIM i Cannes för att marknadsföra regionen som en attraktiv plats för investerare och etablering av företag.

MIPIM är Europas ledande årliga mötesplats för investerare och andra aktörer i fastighetsbranschen.

- Vi ska berätta om investeringsmöjligheterna i Nyköpingsområdet, berättar kommunalrådet Urban Granström (S). Mässan är en unik möjlighet att vid ett samlat tillfälle visa upp Nyköpings möjligheter för ett stort antal av Europas ledande investerare.

Nyköping kommer bland annat att visa upp vad som är på gång runt Ostlänken och Nyköpings hamn. Stockholm Skavsta flygplats, nya bostadsområden och Resecentrum är också intressant för investerare från Sverige och övriga Europa.

Stockholmsregionen, där Nyköping och Oxelösund ingår, kommer att fokusera på hållbarhet och investeringspotentialen på 1 000 miljarder i regionen.
- Om Stockholmsregionen ska växa i den takt som det finns potential för så är utländska investeringar viktiga för tillväxten, säger Olle Zetterberg, vd på Stockholm Business Region. Det är viktigt att vi visar upp vår konkurrenskraft på MIPIM för att attrahera internationella investeringar.

Mässan pågår 10 – 13 mars och förväntas locka 21 000 besökare varav 4 500 investerare och 430 journalister. 2 225 fastighetsbolag ställer ut varav 300 städer.

Exempel på vad SBA arrangerar på mässan:
- Seminarier med fokus på investeringar och stora projekt i Stockholmsregionen
- Deltagande i andra aktörers seminarier, exempelvis paneldiskussioner
- Nätverksmöten i montern
- Enskilda möten med journalister från utländska affärstidningar
- Enskilda möten med investerare

Kommuner som deltar är Danderyd, Ekerö, Eskilstuna, Gävle, Haninge, Järfälla, Knivsta, Nacka, Norrköping, Sollentuna, Stockholm, Tyresö, Täby, Upplands Väsby, Uppsala, Värmdö, Västerås, Östhammar och Örebro. Exempel på partners som deltar är Riksbyggen, Jernhusen, PWC, Vasakronan, Sweco, Hufvudstaden och Diligentia.

Från Nyköping medverkar kommunalrådet Urban Granström, näringslivschef Maria Karlsson och Samhällsbyggnadschef Mats Dryselius.