Nyköping klättrar i nationell trygghetsmätning

22 december 2015

Nyköping klättrar 13 placeringar i SKL:s årliga trygghetsmätning Öppna Jämförelser. Det visar den studie som presenterades tisdag den 22 december.

Rapporten Öppna jämförelser – Trygghet och Säkerhet 2015 ger en unik överblick av arbetet i räddningstjänsterna. Rapporten sammanställer statistik över bland annat personskador, olyckor och antal utvecklade bränder i landets kommuner. Bakom studien står från Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB).

Nyköpings kommun ligger högst i länet inom jämställdhet med 9,2 procent kvinnliga brandmän, vilket är en ökning med drygt en procentenhet från 2014. När man väger samman personskador, utvecklade bränder, anmälda våldsbrott och anmälda stöld- och tillreppsbrott har både Trosa och Gnesta kommuner så låga värden att de placerar sig bland topp 50 av landets kommuner. I båda kommunerna är det Sörmlandskustens räddningstjänst – som ingår i Nyköpings kommun - som bedriver verksamhet.

I Nyköpings kommun är antalet utvecklade bränder 0,37 per 1000 invånare, vilket placerar kommunerna bland de 25 procent bästa i landet.

- Det är glädjande att vi behåller vår ställning och i vissa fall förbättrar oss i jämförelse med förra årets mätning, säger räddningschef Stefan Ekholm.


Läs hela rapporten Öppna jämförelser – Trygghet och säkerhet 2015 på SKL:s webbplats.