10-minuterstrafik på busslinje 1

11 december 2015

Söndag 13 december började nya tidtabeller att gälla för busstrafiken i Nyköping och länet.

På de flesta av linjerna är det mesta sig likt men det kommer även en hel del förändringar. På vissa linjer sker det tidsanpassningar, andra införs extra turer och på vissa linjer dras trafiken in på grund av lågt resande.

– På vissa sträckor har det också varit problem med förseningar och fullsatta bussar, det har vi sett över och därför satt in ett antal nya turer. Bland annat utökas därför antalet avgångar på linje 1 i Nyköping, berättar Oskar Jonsson, Ansvarig Strategisk utveckling vid Sörmlands Kollektivtrafikmyndighet.

En vanlig orsak till att flera linjer får förändrade avgångstider är för att bättre passa in i flödet av anslutande tåg.

13 dec har Nyköpings uppnått 1 miljon resande i stadstrafiken under 2015. Det är första gången Nyköping kommit upp i så stora siffror.

Resandet i Nyköpings stadstrafik har ökat med nio procent per år under perioden 2009 - 2014. Den totala ökningen på 45 procent har kommit i samband med att kommunen infört ett nytt linjenät och i rusningstid infört 15-minuterstrafik på linje 1 och 2. Nyköpings stadstrafik har under hösten förstärkts med 15-minuterstrafik på linje 3 på eftermiddagar på skoldagar. Och nu går man alltså vidare med att införa 10-minuterstrafik på linje 1 i rusningstid. 

Linje 815 upphör och ersätts av linje 715

I Oxelösunds kommun kommer linje 815 att upphöra där resenärer istället hänvisas till linje 715. Skillnaden mellan linje 715 och 815 har varit att linje 815 trafikerar hållplats Järnverket. Resandet till Järnverket har inte bedömts vara tillräckligt stort för att motivera en särskild linje för detta ändamål. Tidtabellen för linje 715 har i största mån anpassats för att täcka de avgångstider som försvinner i och med linje 815 upphör.

Använd Länstrafikens mobilapp

Samtliga tidtabeller finns i Länstrafikens mobilapp som du laddar ner gratis för både Android och iPhone. De finns också att hämtas på Länstrafikens webbplats eller få hemskickad via deras kundtjänst. 

Länstrafikens webbplats