Nya gång- och cykelvägen längs Lennings väg är klar

22 juli 2015

Den nya gång- och cykelvägen längs med Lennings väg är färdig och blir det senaste tillskottet för att underlätta trafiken i Nyköping. Nu byggs också fler busshållsplatser vid Lennings väg och på Arnöleden.

Nyköpings kommun vill ge fler möjlighet att cykla istället för att ta bilen. Som en del i arbetet med att förverkliga Nyköpings kommuns infrastrukturplan vill kommunen erbjuda trygga, säkra och tillgängliga cykelvägar och successivt binda samman cykelnätverket. Idag finns cirka 12 mil cykelväg i Nyköpings tätort och det utökas ständigt.

- Nya cykelvägen längs Lennings väg underlättar för dem som pendlar till skolan under läsåren. Det blir framför allt en stor förbättring för elever och personal på Nyköpings högstadium. Framkomligheten blir bättre och säkerhetsmässigt blir det också en förbättring, säger Bygg- och tekniknämndens ordförande Carl-Åke Andersson.

Mer info om cykelvägar.

Nya Busshållplatser vid Lenningsväg

Vi bygger också nya busshållplatser utmed Lennings väg. Två hållplatser i anslutning till Hälsovägen beräknas stå klara i mitten av augusti. Näst på tur är Arnöleden vid korsningen Strandvägen vid Myntan, som också ska få två nya hållplatser med byggstart i augusti. Arbetet beräknas bli klart i slutet av september.

Mer info om planerade gatuarbeten.