Nu byggs nästa del av cykelvägen utmed Stockholmsvägen

25 juni 2015

För att göra trafiken säkrare och skapa en tydligare avgränsning mellan cykel- och biltrafik på Stockholmsvägen så fortsätter nu utbyggnaden av cykelvägen. Samtidigt får cykelvägen mellan Fågelbovägen och skolområdet i Tessin en upphöjd överfart där den korsar Östanvägen.

En del av Stockholmsvägen har redan blivit ombyggd som en del i Nyköpings kommuns arbete för att utveckla cykeltrafiken. Sträckan mellan Höglundavägen och Tegnérsgatan har fått en upphöjd cykelväg som försetts med kantsten ut mot delen av vägen som är avsedd för fordon.

Den 22 juni påbörjade entreprenören Skanska nästa etapp av ombyggnaden som sträcker sig från Tegnérsgatan till Stenbrovägen.

– Det som tills nu har varit en målad avgränsning kommer att bli en upphöjd körbana. Vi gör det här för att trafiken ska bli säkrare utmed Stockholmsvägen som har gott om såväl bil- som cykeltrafik, säger Projektledare Almir Malkoc på Tekniska divisionen.

Östanvägen får upphöjd överfart

Där cykelvägen i grus från Fågelbovägen korsar Östanvägen görs nu en upphöjd överfart. Många som ska till och från skolorna och förskolorna i Tessinområdet använder sig av den vägen. Därför görs nu flera hastighetssänkande åtgärder.

– Vi har redan sänkt hastighetsbegränsningen på Östanvägen till 30 kilometer i timmen. Nu bygger vi överfarten för att ytterligare sänka hastigheten där cykelvägen korsar Östanvägen, säger Almir Malkoc.

Ombyggnaden av Stockholmsvägen beräknas bli färdig i början av augusti, och upphöjningen av Östanvägen beräknas bli klar 26 juni.