Näringslivssatsning på kompetens ska skapa tillväxt hos företagen

18 november 2015

Campus Nyköping Företag heter den nya verksamhet som Campus Nyköping ska driva i samverkan med kommunens näringslivsenhet.

Fr v Urban Granström, kommunalråd, Pernilla Kjellström, näringslivsutvecklare, Tell Melander, näringslivsrepresentant, Maria Karlsson, näringslivschef och Stig Ekström, chef Campus Nyköping.

Verksamheten ska drivas och utvecklas ihop med det lokala näringslivet som nu får ett stöd i arbetet att planera kompetensförsörjningen till sina verksamheter.

En av de faktorer som motiverat kommunstyrelsen att fatta beslut om att starta den nya verksamheten är det lokala och det nationella näringslivets svårigheter att arbeta med kompetensförsörjning. Det blir ofta ett hinder för företagens tillväxtförmåga. Med den nya verksamheten kan kommunen bidra till att öka de lokala företagens konkurrenskraft och få dem att växa.

- Vi har lagt en grund där vi utvecklat en kommunikationsplattform och inleder nu arbetet med att bygga upp verksamheten tillsammans med företagen, säger kommunalrådet Urban Granström, (S). De ska känna sig delaktiga och uppleva att de har nytta av satsningen så att de kan växa till sin fulla potential och göra bättre affärer. Nu har vi också en organisation på plats som precis börjat arbeta ihop med företagen.