Kommunstyrelsen 17 aug

10 augusti 2015

Kommunstyrelsen i Nyköping sammanträdde måndag 17 augusti och tog bland upp beslut om EU-strategi för Nyköpings kommun och avgifter och dess tillämpning i förskola, fritidshem och annan pedagogisk verksamhet.

Vid verksamhetsuppföljningen tog kommunstyrelsen beslut om att förstärka bemanningen för att jobba med försörjningsstöd som enligt prognosen ökar med 12 milj mer än budgeterat.

Kommundirektören fick också uppdrag att ta fram kommunala anställningar som alternativ till försörjningsstöd.
De borgerliga deltog inte i beslut om ökad bemanning och ville att kommunala anställningar som alternativ till försörjningsstöd skulle utredas först.

Vid behandlingen av förslaget till EU – strategi ville de borgerliga ledamöterna att även handlingsplanen skulle beslutas av kommunstyrelsen, och inte bara av centrala ledningslaget. De borgerliga reserverade sig mot beslutet. Ärendet avgörs av kommunfullmäktige.

Vid behandlingen av ärendet markanvisning Kinabarken på Arnö föreslog de borgerligare ledamöterna att fler P-platser skulle ingå i markanvisningen. De fickinte gehör för detta och reserverade sig mot beslutet.

Underlag och beslut hittar du via länken till höger.