Kommunstyrelsen 1 juni

27 maj 2015

Investeringar på Rosvalla och fortsatt ombyggnad av Östra Storgatan beslutades om på kommunstyrelsen måndag 1 juni.

Investeringar på Rosvalla
Delar av Rosvalla är i behov av upprustning. Konstgräsplan A behöver läggas om. När detta sker flyttas det gamla konstgräset till plan D och E. Investeringen i ny konstgräsplan innebär en omprioritering av investeringarna så att konstgräsplanen görs istället för byte av sarg i stora ishallen och installation av Wi-Fi.
Belysningen i lilla ishallen måste också repareras och i samband med detta byter man till led-belysning som är mindre energikrävande. Energibesparingskalkylen visar på en årlig minskning av driftkostnaden på 136 000 kr.

Östra Storgatan
Kommunstyrelsen beslutade fortsatt ombyggnad av Östra Storgatan till gångfartsområde mellan Skjutsaregatan och Stockholmsvägen. Fyra miljoner kronor anvisas till ombyggnaden.
De borgerligare ledamöterna yrkade på avslag men fick inget gehör för detta.

Belysning längs Ö Rundgatan
Gång- och cykelvägen mellan Östra Rundgatan och Lennings väg får belysning och kostnaden beräknas till 1 miljon kronor.

Vrena brandstation
För att på ett säkrare sätt köra in fordonet som flyttats från Nyköping till Vrena behöver porten breddas. 250 000 kronor anslås till ombyggnaden av porten.

Hyresrätter på Arnö
Nu går arbetet vidare med exploatering av området runt äldreboendet Myntan. Företaget RSS Nordic Development planerar att bygga hyresrätter i del av Arnö 1:3 och ett markanvisningsavtal godkändes. Samtidigt ska Strandparksvägen färdigställas inklusive gång- och cykelvägen.

Historiestipendium
Håkan Norén har överlämnat 85 000 kronor till Nyköpings kommun för att användas som stipendier till historieintresserade elever vid Nyköpings gymnasieskolor. Årligen ska det delas ut två stipendier på totalt 5 000 kronor tills pengarna tagit slut.

Företagsakademi
För att bidra till bättre kompetensförsörjning för små och medelstora företag i Nyköping startar en Företagsakademi inom Campus Nyköping med tydlig koppling till Näringslivsenheten. Akademin ska ledas av en styrelse med representanter för näringslivet och kommunen och verksamhetsidén är stärkt tillväxt och konkurrenskraft i det lokala näringslivet genom samverkan, kompetensutveckling och matchning. Målet är att fler företag växer, fler startar företag och fler företag etablerar sig i vår region. Man ska också arbeta med att söka Statliga och EU-finansierade projektmedel för olika kompetenshöjande åtgärder. Verksamheten ska utvärderas av näringslivsutskottet våren 2016.

Underliggande handlingar och beslut hittar du via länken till höger.