Klart för exploatering av Påljungshage etapp 2

29 juni 2015

Arbetet med exploateringen av Påljungshage etapp 2 inleds med avverkning av skog och sprängning startar i augusti 2015 om allt går som planerat.

Det köpcentrum som idag finns i Påljungshage är endast en del av den exploatering och utveckling av området som Nyköpings kommun har planerat. Beslutet för exploateringen i hela Påljungshage togs redan 2005. Sprängnings- och krossningsarbetet påbörjas efter sommaren om allt går som planerat.

- Omförhandlingar av nyttjanderätten av berguttag har pågått och dragit ut på tiden men nu beräknas ett nytt avtal vara klart under sommaren. Eftersom det är stora volymer som ska tas bort kommer verksamheten att pågå under längre tid. Vi räknar med att en första försäljning av tomtmark kan påbörjas efter 2016, säger Katarina Bergkvist, projektledare på Samhällsbyggnad i Nyköpings kommun.

Under sommaren kommer skogen att avverkas som förberedelse inför en start av sprängningsarbetet runt 15 augusti 2015.

Informationsmöte

Ett informationsmöte kommer att arrangeras av entreprenören första eller andra veckan i augusti 2015. De boende i området kommer att bjudas in via brev från entreprenören och annonsering sker i lokal media.

Läs mer om Påljungshage etapp 2.