Hållbar turismutveckling – ny högskoleutbildning i Nyköping

26 mars 2015

Nu är det klart att Campus Nyköping redan till hösten slår upp portarna till den nya högskoleutbildningen Hållbar turismutveckling (120 hp). Högskolan i Halmstad, som formellt anordnar utbildningen, har valt att förlägga den externt på tre orter med stark tillväxt inom besöksnäringen; Nyköping, Vimmerby och Lidköping.

Ett tydligt fokus på hållbar utveckling är viktigt för branschen, som är i stort behov av arbetskraft med kompetens på området.
- Vi är väldigt glada att få vara med och skapa en så attraktiv utbildning inom en av våra största framtidsbranscher. Nyköping kommer att få ta emot ett femtiotal entusiastiska studenter och entreprenörer som arbetar med vår region i olika case, bara det är en spännande tanke, säger Lasse Sahlin, chef för högre utbildning på Campus Nyköping.

Turismen stärker Sveriges ekonomi och skapar närmare 200 000 jobb
Turismen i Sverige växer kraftfullt och alla prognoser förutspår en fortsatt snabb utvecklig. Förra året steg antalet besökare från länder utanför Europa med 22 procent. Turismens exportvärde uppgick förra året till 105,7 miljarder kronor och var därmed högre än till exempel summan av livsmedelsexporten och järn- och stålexporten tillsammans.

Branschens stora potential uppmärksammas även på regeringsnivå. Bland annat har Tillväxtverket tilldelats regeringsuppdraget att "sprida kunskap och göra riktade insatser som stärker attraktionskraften hos turistföretagen".

Sista ansökningsdag är den 15 april.