Forum för besöksnäringen ger innovatör nytt pris

20 augusti 2015

22 september bjuder Nyköpings kommun in till ett nytt årligt forum för besöksnäringen och andra intresserade. Inspiration, uppföljning och utdelning av pris till Årets innovatör står på programmet.

Tillsammans med företagare inom besöksnäringen har Nyköpings kommun tagit fram en strategi för hur turismen och besöksnäringen kan växa i Nyköping. Grunden i strategin som arbetades fram hösten 2014 är ett antal fokusområden som besöksnäringen arbetat med under året. På Besöksnäringsforum Nyköping 2015 följs arbetet upp samtidigt som deltagarna träffas och utbyter erfarenheter.

-          Nyköpings kommun vill skapa ett årligt forum där vi ser tillbaka på vad vi har åstadkommit och på vad som ska göras för att nå våra mål, berättar turistchef Berit Christoffersson.

Besöksnäringsforum Nyköping 2015 bjuder på anföranden och samtal om Stolt mat i Sörmland, Kultur & Weekendstaden, Gästabudsåret 2017 och besöksnäringens betydelse för Nyköping. Per Bengtsson från PM & Vänner i Växjö berättar om sitt arbete för ett hållbart företagande och hållbar gastronomi.

-          På detta nya forum ska vi även dela ut ett innovationspris till ett företag, förening eller person som utfört en prestation i Nyköpings kommun och som genom sitt sätt att vara fungerar som en förebild för andra, berättar Berit Christoffersson. Priset är på 10 000 kronor och vi uppmanar alla som vill nominera ett företag, förening eller person att göra det på kommunens hemsida.

Mer information om Besöksnäringsforum Nyköping 2015 och nominering till Årets Innovationspris på www.nykoping.se/besoksnaringsforum