Fel att använda övernattningslägenhet utan kostnad

13 mars 2015

En anställd i Nyköpings kommun har under en tid använt ett elevboende som övernattningslägenhet utan att betala för detta.

Arbetsgivaren har nu fått vetskap om detta och kommit överens med den anställde om en skälig återbetalning. Den anställde har lämnat boendet.

- Då divisionen är mitt uppe i ett arbete med att justera sina kostnader så uppstår en förtroendekonflikt när denna typ av beteende uppdagas och det är helt oacceptabelt, säger divisionschef Krister Pettersson.

Det hela började med att den anställde fick löfte av sin tidigare chef om att bo i övernattningslägenheten tillfälligt när han var nyanställd. Chefen har sedan några år tillbaka slutat i Nyköpings kommun.

Det rör sig om ett elevboende i Brandkärr som bland annat nyttjats av elever från simgymnasiet. Ett elevboende som Nyköpings gymnasium är på väg att säga upp.

Lägenheten har tidigare använts i verksamheten för externa instruktörer eller föreläsare som kunnat övernatta här utan kostnad. När lägenheten stått tom har den kommunanställde som pendlar till Nyköping från en annan kommun kunnat övernatta här.

Arbetsgivaren har haft samtal med den anställde om att detta inte är acceptabelt och kommit överens om att skälig betalning ska ske.