Dyrare att felparkera från 1 juli

15 april 2015

Från 1 juli i år blir det dyrare att felparkera i Nyköping på platser där parkering innebär stor trafikfara eller är ett stort hinder för annan trafik och verksamhet. Höjningen är ett led i förverkligandet av parkeringsstrategin som beslutades 2011 och som syftar till att förbättra miljön och trivseln i stadskärnan.

Beslutet togs av kommunfullmäktige 14 april och innebär att avgiften höjs från 500 till 900 kronor. Exempelvis kommer det att kosta 900 kronor att parkera på övergångsställe, i korsning, framför utfart, på handikapplats och inom tio meter från korsning. 500 kronor blir felparkeringsavgiften bland annat där parkeringsförbud gäller, på avgiftsbelagd p-plats utan att avgift betalats och om man parkerar längre tid än tillåtet.

Den nya parkeringstaxan innebär också att boendeparkeringen höjs från 250 till 300 kronor per månad och nyttoparkeringen från 2 250 till 3 500 kronor per år. En del av den nya taxan, som inte berör avgiften som förändras 1 juli, innebär att det finns möjlighet för kommunen att i framtiden kunna besluta om en höjd parkeringsavgift.

Från 13 april har parkeringen vid Vipsgrillen och ett antal gator vid Centralstationen avgiftsbelagts. På sidan Parkering hittar du information om parkeringsnyheter 2015 och kartor med parkeringar och avgifter i Nyköping.