Campus Nyköping får myndighetsberöm

6 februari 2015

Campus Nyköping har bedrivit yrkeshögskoleutbildning i sex år med mycket gott resultat. Här går mer än 90 procent av de examinerade medicinska sekreterarna vidare till rätt jobb. Det anser Myndigheten för yrkeshögskolan och besöker därför Campus Nyköping på onsdag 11 februari.

Syftet med studiebesöket är också att den nytillträdde generaldirektören Thomas Persson ska få större kännedom om hur yrkeshögskolan och arbetslivet säkerställer kompetensförsörjningen.

Campus Nyköping erbjuder 9 yrkeshögskoleutbildningar och har sedan 2001 bedrivit olika former av utbildning i samarbete med företag och organisationer. Samtliga utbildningar är framtagna tillsammans med arbetslivet i regionen, vilket innebär att innehållet är kopplat till de behov som arbetsmarknaden på plats ställer. Exempelvis går mer än 90 procent av de färdigutbildade medicinska sekreterarna vidare till jobb.

Enligt Svensk Näringsliv misslyckas var femte rekrytering eftersom kompetensen saknas. Yrkeshögskolans uppdrag är att leverera spetskompetens till ett väntande arbetsliv för att öka matchningen på arbetsmarknaden.

Yrkeshögskolan är en eftergymnasial, CSN-berättigad, oftast kostnadsfri yrkesutbildning som utgår från arbetslivets behov av kompetens. Utbildningarna drivs därför i nära samarbete med arbetslivet, och en fjärdedel av utbildningen är praktik. Enligt Myndigheten för yrkesutbildningar får 62 procent jobb inom det de utbildade sig till.

Mer information och utbudet av YH-utbildningar i Nyköping finns på www.campusnykoping.se