Boende på Myntan får ersättning

26 januari 2015

Boende på Myntan får nu ersättning för de störningar som de haft sedan inflyttningen fram till årsskiftet.

- Jag är glad att vi på kommunen har beslutat att de som bor på Myntan ska få ersättning. Vi har jobbat intensivt med att komma tillrätta med störningarna, men de har varit för många under för lång tid, säger Johan Persson, fastighetschef på Nyköpings kommun.

Både hyresgäster på trygghetsboendet och boende på äldre- och demensboendet får ersättningen som gäller för dem som bodde på Myntan från oktober och fram till och med årsskiftet 2014/2015 och därmed har haft störst problem. För de som flyttat in under 2015 utgår ingen ersättning.

De boende får ersättning för problem med ojämn uppvärmning av lägenheten, problem med anslutning av telefon och tv samt störningar i trygghetslarm och lås till dörrar. Ersättningen grundar sig på graden av störning och ligger högre än hyreslagens gällande praxis. För trygghetsboendet uppgår beloppet till 15 procent av månadshyran beräknat på hela perioden. För äldre- och demensboendet ligger beloppen lite högre på grund av att verksamheten också valt att betala ersättning för problem med trygghetslarmet.

Vi har kommit tillrätta med värmen, restaurangen är igång och telefon och tv fungerar. Passersystemet har åtgärdats sedan inflytt, men har tyvärr drabbats av nya störningar. Det påverkar i dagsläget inte boende eller verksamhet och vi jobbar på att lösa detta, avslutar Johan Persson.