Årets vägvisare 2015

20 november 2015

På Nyköpings kommuns ledardag 19 november utsågs Årets vägvisare 2015. Priset delas ut varje år för att uppmuntra goda idéer och initiativ från medarbetarna.

Årets vägvisare för professionellt bemötande får Riggargatans servicebostad - en arbetsgrupp som hjälper tio brukare med olika behov i deras vardag.

Ur motiveringen:
"Personal på Riggargatans servicebostad tar alltid emot brukare och anhöriga/företrädare som kommer på studiebesök på ett professionellt och serviceinriktat sätt. De berättar hur varje brukare får individuellt stöd utifrån det egna behovet, om genomförandeplaner, om gemensamma och individuella aktiviteter."

Enhetschef Karin Rolf fick utmärkelsen i kategorin Kreativitet. Karin har arbetat tre år som enhetschef och har vänt brister och motgång till framgång i ett stort utvecklingsarbete inom missbruksvården i Nyköping.

Ur motiveringen:

"Med siktet högt antar hon utmaningen att utveckla missbruksvården med bravur. Hon matchar nya medarbetare till vårt team på ett mycket professionellt och ödmjukt vis. Vi känner oss mycket stolta och tacksamma för att vi får vara en del av den utvecklingsvåg som Karin dragit igång med ökad kvalité inom missbruksvården som resultat."