Är du förälder till en tonåring?

30 september 2015

Är du förälder till en tonåring och vill veta mer om tonårslivets utmaningar och få tips om hur man i sin föräldraroll kan bemöta dessa? Nyköpings kommun och Polisen bjuder in till temakvällar om hur du som förälder kan hantera olika situationer.

Nyköpings kommun och Polisen arrangerar temakvällarna i samverkan med Nyköpings friskolor. Kvällarna innehåller tre teman per kväll - en kväll för varje årskurs.

Kvällarna arrangeras på Högstadieskolan Alpha under vecka 41 och ingen föranmälan behövs.
Tisdag 6 oktober handlar om tobak, Internet och skadegörelse.
Onsdag 7 oktober handlar om alkohol, självskadebeteende och rollen som förälder. Torsdagen 8 oktober är temat alkohol, narkotika och doping bland unga.

- Förra årets temakvällar för högstadieföräldrar var mycket uppskattade, berättar Emelie Nisu, folkhälsosamordnare på Nyköpings kommun. Kvällarna gör det möjligt att bolla frågor med andra föräldrar och få tips från ungdomsstödjare vad man som förälder kan göra.

Utöver föreläsningar blir det tid för diskussioner med andra föräldrar, mingel bland lokala utställare och samtal med personal från elevhälsan, Polisen och socialtjänsten. Hur skolorna jobbar förebyggande är också en viktig fråga som kommer att tas upp.

Läs mer på www.nykoping.se/foraldrakvallar