5 000 på släktforskardagar i Nyköping

14 augusti 2015

Släktforskardagarna 2015 på Nyköpings Arenor – Rosvalla 28-30 augusti är ett tredagarsarrangemang som besöks av 5 000 släkt- och hembygdsforskare från hela Norden och från USA.

Under Släktforskardagarna erbjuds drygt 30 olika föreläsningar, ett dialogseminarium och filmförevisning. Ett 80-tal utställare, bland annat arkiv och bibliotek, finns på plats för att erbjuda tjänster, programvaror, böcker, teknik, kultur, kartor med mera.

Temat för Släktforskardagarna 2015 är ”Ett gods – en värld”. Temat speglar det sörmländska herrgårdslandskapet där herrgårdarna och slotten ligger tätt och den tid då godsen var stora arbetsplatser - nästan en egen värld i den stora världen. Godsen, torpen, backstugorna, arrendegårdarna, och statarlängorna bildade på sin tid en självförsörjande enhet där anställda med många olika arbetsuppgifter fick sin utkomst. Herrskapet och tjänstefolket var beroende av varandra för driften av godset.

Nyköping-Oxelösunds Släktforskarförening arrangerar i samarbete med Sveriges Släktforskarförbund och ArkivDigital Släktforskardagarna.

Nyköping-Oxelösunds Släktforskarförening (NOSFF) har drygt 600 medlemmar. Föreningen har lokal på Borgaregatan 15 i Nyköping där det finns möjlighet att släktforska. Föreningen anordnar också utflykter och föreläsningar. Läs mer på www.nosff.org

Sveriges Släktforskarförbund har 174 medlemsföreningar med ca 75 000 medlemmar. I anslutning till Släktforskardagarna anordnar Sveriges Släktforskarförbund en medlemskonferens och förbundsstämma.
Läs mer på www.genealogi.se

ArkivDigital erbjuder ca 49 miljoner bilder av digitaliserat historiskt källmaterial i färg via Internet med senast tillgängliga tekniska utrustning till släkt- och hembygdsforskare, föreningar, bibliotek och övriga intresserade. Läs mer på www.arkivdigital.se

Mer information om Släktforskardagarna 2015:
http://www.sfd2015.se/