Rösta på årets idrottsprestation

Nu är röstningen avslutad för årets idrottare och lag. 

Priserna delas ut på Bomässan, Rosvalla lördag 16 mars kl 14.15.

Klicka på bilden om du vill se större bild

Individuell prestation

1. Camilla Nilsson – volleyboll 

Camilla har tillsammans med sin partner Sofia ordnat Sveriges andra pallplats genom tiderna på världstouren. Under Swedish beachtour på Stora torget i Nyköping spelade de hem en fin silvermedalj.


2. Fardin Anosheh – brottning

Fardin vann SM i fristilsbrottning samt representerade Sverige på junior-EM i fristil. Fardin har även tagit en fast plats i Svenska fristilslandslaget för seniorer och i juniorlandslaget romersk stil. 


3. Hampus Lithén – tyngdlyft

Hampus 26 år är redan bäst i sin viktklass supertungvikt. Han har kommit över drömgränsen på 200 kg i stöt när han vann SM. Tävlar för landslaget med målet inställt på OS 2020 i Tokyo.

4. Jakob Bogne – vattenskidor

Jakob slutade på en 3e plats på senior-EM och veckan innan hade han tagit guld på U21-EM. Utöver har Jakob tagit SM-guld i både senior- och U21-klassen och är Sveriges just nu högst rankade vattenskidåkare.

5. Rebecka Gustafsson Lönnroth – kanot

Rebecka, endast 17 år, har vunnit SM i alla sträckor i kanot (K1) och tillsammans med klubbkompisen Malin även vunnit alla sträckor i K2. Totalt 11 SM-guld under 2018. Hon är uttagen till juniorlandslaget och tävlade under året i sex olika länder. 

Lag prestation

6. Cheerlegacy Goldenjays – cheerleading

Att genom hårt arbete, fantastisk sammanhållning och ett gott ledarskap lyckas Goldenjays som tävlade i senior all girl cheer level 1 kammade hem guldet vinna en internationell tävling – Nordic All Level Championship – efter bara 3 månaders träning.

7. Griparna Speedway – speedway

Speedwayklubben från Nyköping dominerade allsvenskan helt och hållet – fram till den första finalmatchen borta mot Piraterna då en skada grundade för ett ras. Hemma på Svansta var Griparna omöjliga att slå, de vann samtliga matcher under 2018.

8. Nyköpings Frisksport Klubb – volleyboll

På herrsidan fick NFK – då Jakob Molin valde att spela för Nyköpingsklubben – ett mycket vasst beachvolleypar. För andra året i rad vann hemmasonen Linus Tholse och Jakob Molin Nyköpings deltävling av Swedish beach tour och det rann in rakningspoäng under året.

 

Kontakta oss

Kontaktformulär

För att vi ska veta att du inte är en robot - skriv in ordet Nyk i denna ruta: