Meny

Filma föreningens verksamhet

Vi är stolta över den föreningsverksamhet som finns i kommunen och vi vill gärna att er verksamhet syns. På Nationaldagen kommer vi lyfta kommunens föreningsliv genom att visa föreningsfilmer.

En film är ett perfekt sätt att locka till sig medlemmar eller visa vilken fantastisk förening ni har.

Vi vill gärna visa upp alla föreningar i Nyköping med en film. Vi har inte möjlighet att filma er verksamhet, utan ni måste själva filma, redigera och klippa ihop till en egen film. Sen mejlar ni filmen till oss och vi lägger upp den på vår webbplats. Er film kan ni också använda om ni t ex har en egen webbsida, en egen sida på Nykopingsguiden.se eller i sociala medier.

Har ni redan en film om er verksamhet? Perfekt, då kan ni mejla in den eller om den finns på exempelvis YouTube, mejla länken. 

Instruktioner för film att skicka in

  • filma i liggande format
  • välj högupplöst kvalitet
  • max 1.30–2 minuter
  • Skriv ner eventuellt prat i en textfil, ex word eller pdf – OM det är något som sägs i filmen.
  • Samtycke. Alla som medverkar i filmen måste skriva på ett papper (det räcker med ett papper/förening/film) att vi får publicera filmen på Nyköpings kommuns webbsida. Här finns en pdf att skriva ut, alternativt kontakta forening@nykoping.se så får ni en blankett hemskickad. 

Tips

  • Att filma med sin mobil går jättebra! Ofta har mobilen videoredigeringsprogram.
  • Så lite prat som möjligt i filmen, många ser en film utan ljud. Använd textplattor om ni vill. Kan ni dessutom texta filmen så är det jättebra.
  • Använd gärna musik om det finns (tänk på att inte använda upphovsskyddad musik)
  • Tänk reklam, kommer tittarna vilja veta mer om er? Förstår man allt som ni gör, säger, utför? 
  • Avsluta gärna filmen med en kontaktuppgift, t ex en webbsida eller facebook-sida – då är det lätt för tittarna att hitta mer information.

Skicka in filmen 

Filmen kan bli väldigt tung, skicka den med ett filöverföringsprogram (exempel WeTransfer.com) eller dela via din egen Google-drive eller Dropbox. 

Ange anna.hedin@nykoping.se som mottagare.

Senast 20 maj vill vi ha er film.

Rättigheter

Nyköpings kommun kommer bara använda filmen på vår webbplats och inte sprida vidare eller använda i andra syften om det inte är överenskommit. Allt finns med på samtyckesblanketten.

Nyköpings kommun förbehåller sig rätten att ta bort aktiviteter och evenemang som är rasistisk, olaglig, kränkande och diskriminerande mot kön, ursprung eller sexuell läggning.

Kontakta oss

Föreningskontakt

Nyköpings Arenor Fritid

Rosvalla
Nyköpings kommun
611 83 Nyköping

forening@nykoping.se

Föreningskonsulent

Annika Malmström
0155-45 74 36
annika.malmstrom@nykoping.se 

Administratör

Timnit Habtemariam
0155-24 89 02
timnit.habtemariam@nykoping.se

 

Kontaktformulär

För att vi ska veta att du inte är en robot - skriv in ordet Nyk i denna ruta: