Vi söker brandingenjörsstudent

Till sommaren 2023 söker vi en nyfiken, driven och självgående brandingenjörsstudent. Arbetsuppgiften vi erbjuder är att färdigställa ett projekt om brandskydd i radhus.

Vi har inventerat brandskyddet i flertalet radhusområden och nu behöver vi kommunicera med fastighetsägarna och föreslå vilka brandskyddsåtgärder som är skäliga att vidta. Vi vill att du slutför projektet och till din hjälp finns brandingenjörer, brandinspektörer, befäl och brandmän.  I mån av tid finns det också möjlighet att utveckla det beslutsstöd vi har vi våra utryckningsfordon, och då med fokus på framkörningsstöd i form av objektskort och insatsplaner. Självklart finns möjlighet att följa med brandingenjörer och brandinspektörer i deras dagliga arbete samt möjlighet att åka med våra insatsledare eller operativa styrka i mån av tid.

 

Sök senast 5 mars genom att skicka in CV och personligt brev via raddningstjansten@nykoping.se, skriv ”BI sommarjobb 2023” i ämnesraden. Rekrytering sker löpande.

Frågor? Kontakta avdelningschef Sofia Martinsson 0155-24 75 79, sofia.martinsson@nykoping.se

 

Om Sörmlandskustens räddningstjänst

Sörmlandskustens räddningstjänst bedriver räddningstjänst i kommunerna Nyköping, Oxelösund, Gnesta och Trosa. I området bor 95 000 personer och vår riskbild är spännande: Skavsta flygplats, SSAB med egen industribrandkår, kärnteknisk anläggning, skärgård och motorväg, stad och landsbygd. Vi har nio brandstationer, varav en är heltidsstation, fem RIB-stationer och fyra frivilliga värn. Vår heltidsstation ligger i Nyköping och därifrån utgår även     vår dagtidspersonal. Nyköping ligger vid kusten, en timme från Stockholm. Det finns goda möjligheter att pendla mellan storstadspulsen i huvudstaden och Nyköping.